Херсон
Економіка міста за 2008 рік
Аграрний сектор міста
Виконкоми Дніпровської та Комсомольської районних у місті рад постійно проводять організаційну роботу з керівниками сільгосппідприємств, які ведуть виробничу діяльність на сільгоспугіддях, прилеглих до території міста.
На даний час сільгосптоваровиробники завершують збирання зернових культур, овочів, проведено сівбу озимих зернових культур під урожай 2009 року.
Із завдання по збору зернових культур 4,25 тис.га скошено 4,12 тис.га, намолочено 11,8 тис.тонн зерна, урожайність склала 28,64 цнт/га, що значно перевищує показники минулого року проте дещо нижче обласних показників – 33,74 цнт/га.
Озимої пшениці при завданні 2,09 тис.га скошено 2,08 тис.га, намолочено 6,4 тис.тонн зерна, урожайність склала 30,8 цнт/га.
Озимого ячменя намолочено 0,33 тис.тонн.
Зібрано 8,2 тис.тонн овочів, у тому числі 6,95 тонн томатів, окрім того зібрано 1,17 тонн картоплі.
З доведених 2,82 тис.га посіву озимих зернових під урожай 2009 року посіяно 2,33 тис.га у тому числі 1,83 тис.га пшениці. Накопичено 212,5 тонн добрив. Озимого ріпаку посіяно 0,23 тис.га.
Потребу у продовольчому зерні на 2007-2008 маркетинговий рік у кількості 49,0 тис.тонн на виробництво борошна та круп для населення міста забезпечено.
Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14.07.2008 № 950 „Про формування регіональних ресурсів продовольчого зерна у 2008 році” визначено потребу у продовольчому зерні м.Херсона на 2008-2009 маркетинговий рік у кількості 48,5 тис.тонн.
За інформацією Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації формування регіональних ресурсів по області, включаючи і м.Херсон, проведено повністю.
Головний постачальник хліба та хлібобулочних виробів у торговельну мережу міста - ВАТ “Херсонський хлібокомбінат” провів роботу по укладанню угод на поставки борошна з 01 серпня 2008 року по 31 липня 2009 року.
У відповідності до чинного законодавства, бюджетні установи міста (лікарні, дошкільні дитячі і навчальні заклади) повністю забезпечуються продуктами харчування за рахунок коштів міського бюджету.
З метою вжиття заходів щодо забезпечення найнижчого рівня цін на хліб, хлібобулочні вироби, борошно, крупи, макаронні вироби, тощо, для установ бюджетної сфери, провадяться тендерні закупки на конкурсній основі.
Для надання допомоги малозахищеним верствам населення у місті з 2003 року діє Програма „Муніципальний хліб”.