ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Книга, театр, Успіх

Олександр Книга святкує

26 березня 60 років святкував Олександр Книга, генеральний директор Херсонського  обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.

40 років Олександр невтомно служить мистецтву. І те, що він народився прямісінько напередодні міжнародного Дня театру (яке відзначається 27 березня), ніяка не випадковість, а перст долі для улюбленця театральної музи Мельпомени.

І тому міжнародний День театру, 10 ювілейна прем’єра в цьому театральному сезон "Містер театр" і ювілей Олександра Книги - все це стало одним феєричним святом для херсонців та численних гостей з України та закордону, які приїхали привітати нашого ювіляра.

Святкова програма складалася з різних моментів життя Олександра Книги і була насичена сюрпризами не лише для глядачів а й для генерального директора театру.

Цього разу ювілейну виставу оголосив не сам ювіляр, а козаки!

kniga_60

Козаки оголошують виставу

А сам, Олександр Книга, з’явився на сцені яскраво, сидячі на “залізному коні”

kniga_60

Олександр Книга з’являється на сцені на мотоциклі

Багато нагород було отримано ювіляром в цей день. Міністр культури Є. Ніщук передав теплі слова вітання Олександру Книзі. Але найкращим заслуженим привітанням була новина про те, що розпочався процес надання херсонському театру статусу національного.

kniga_60

Олександр Книга приймає привітання

Подарунки отримав не лише Олександр Книга. Артистці театру Тетяні Проворовій присвоїли почесне звання "Заслужений артист України".

На цьому сюрпризи не закінчились. Наступного дня, 30 березня в ТРЦ Фабрика проходила акція. Гримери та бутафорісти театру самі перевтілились в фантастичних героїв. Всі, хто зміг показати їм дорогу до статуї Крога, отримали безкоштовні квитки на моновиставу “Порожнеча”.

kniga_60

Фантастичні створіння шукають шлях до статуї

І вже 10 квітня близько 40 людей безкоштовно відвідають цю виставу.

kniga_60

Всі відвідувачі ТРЦ "Фабрика" мали можливість зробити фото з прибульцями

Сучасний розвиток - це, перш за все, креативність. Наш театр та його генеральний директор уособлюють цю яскраву рису та чудовий принцип. А все, що робиться креативно та з душею, приречено на успіх.

Дар'я Котєльнікова

березень 2019 р.