ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Пам'ять, яка не вмирає

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Херсонський благодійний єврейський центр Хесед Шмуель робить усе можливе щоб люди пам’ятали про це.

Хесед Шмуел це єврейський благодійний центр, який допомагає євреям. З людьми похилого віку приходять спілкуватись студенти, школярі. Вони активно проводять час та допомагають один одному.

golokost_2

Хесед це велика сім’я яка допомагає євреям які в скрутному становищі. Кожного дня, з понеділка по п’ятницю євреї мають можливість отримати гарячий обід в кафе “Трактир”.

Також допомагають з житлом, хатніми справами а інколи простою розмовою.

До дня пам’яті жертв Голокосту вони запрошували школярів, які мали можливість поспілкуватись з тими хто виріс у ті скрутні часи.

golokost_2

“В наш час існують люди які не приймають той факт що Голокост був насправді. Наша мета робити так щоб про це пам’ятали – кажуть працівники Хеседу.

Школярам розповідають історії про ті скрутні часи. Також, в Хеседі пишуть книгу. Кожен може записати історію пов’язану з Голокостом та євреями у часи Другої світової.

В центрі діє музей, який сповнені жахливих спогадів, але вони мають місце існувати в сучасному світі, заради пам’яті тих хто помер лише за те що народився євреєм.

golokost_3

Пам’ять про них буде існувати - доки ми про це пам’ятаємо, та згадуємо. Геноцид це страшно,і про це потрібно згадувати, заради того щоб не повторювати ці страшні помилки минулого, які коштували мільйони невинних життів.

 

Дар'я Котєльнікова