ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Блог Анни Парфьонової

Стаття з розділу: Розвиток суспільства

Електронна синергія - 4 на 4. Формат для проектів розвитку

Інструменти розвитку суспільства

06.08.2016

АНОТАЦІЯ

Кожна міська громада і країна, в цілому, має 4 головні локомотиви розвитку. Це активні вмотивовані представники громадськості, влади, бізнесу та науки.

Сучасні цифрові технології надають громадам чотири головні можливості (інструменти) для ефективного розвитку:

  1. Широкого креативного інформування про сучасні технології розвитку громад і країни
  2. Інтерактивного об'єднання інтелектуальних зусиль для розробки програм і стратегій розвитку
  3. Залучення ресурсів громади в електронному вигляді до створення та реалізації проектів
  4. Дистанційного електронного контролю за ефективним використанням публічних коштів Синергія зусиль влади, бізнесу, громадськості та науки в поєднанні з використанням цифрових технологій має надзвичайно високий потенціал позитивних перетворень і на рівні громад, і на рівні країни. Але прикладів системного ефективного об'єднання зусиль 4 груп розвитку на основі цих 4 -х технологічних цифрових можливостей в створенні та реалізації проектів розвитку недостатньо. Це пояснює економічну відсталість України та її регіонів. Україна у Рейтингу економічної свободи займає в 2016 році посіла 162-е місце серед 178 країн. Також, це гальмує процеси створення активних ефективних громад.

Даний проект вирішує актуальну проблему відсутності в м. Херсоні та в Україні в цілому сучасної синергетичної системи взаємодії, впроваджуючи в життя інноваційну схему співпраці для розвитку: "Електронна синергія - 4 на 4».

Формат електронної синергії 4 на 4 буде реалізований при створенні проекту «Кластер розвитку з інноваційного молодіжного підприємництва м. Херсона» і стане рольовою моделлю розвитку. Цільова аудиторія проекту: 100 депутатів та 110 -120 представників виконавчих органів м. Херсона та області, 40 -50 громадських організацій та 150 громадських активістів, 50-60 представників бізнесу м. Херсона, 5 ВНЗ м. Херсона та 300 -350 студентів, віком 18-23 роки та громада міста в цілому.

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ПРОЕКТУ

Метою проекту є формування технології цифрової співпраці влади, громадськості, бізнесу, науки - "Електронна синергія - 4 на 4» на основі суспільної он-лайн розробки проекту «Кластер розвитку інноваційного молодіжного підприємництва м. Херсона» та створення рольової моделі розвитку Завданнями проектує:

  1. Широке креативне інформування цільових груп та громади м. Херсона про сучасні технології розвитку громади і країни шляхом створення та ознайомлення з відео продуктами за напрямками: "Сучасні технології розвитку громади", "Кластер інноваційного молодіжного підприємництва", "Влада і громада. Сучасні електронні засоби спілкування, співпраці та контролю".
  2. Інтерактивне об'єднання інтелектуальних зусиль активних представників громадськості, влади, бізнесу і науки з розвитку громади за рахунок створення он-лайн майданчику для спільної розробки проектів розвитку на сайті «Херсон. Громада. Ініціатива та суспільної он-лайн розробки та прийняття проекту «Кластер розвитку з інноваційного молодіжного підприємництва м. Херсона» .
  3. Формування суспільної методики взаємодії «Формат електронної синергії громади - 4 на 4».
  4. Створення зручних електронних сервісів для залучення ресурсів громади на проекти розвитку (З веб-стрінки за моделлю «лендінг - пейдж»), з яких: 2 веб-сторінки - для залучення ресурсів на проекти ХМГО «Розвиток», пов'язаних з реалізацією проектів щодо розвитку громади та 1 веб- сторінка щодо розробки та реалізації проекту «Кластер розвитку інноваційного молодіжного підприємництва м. Херсона»
  5. Підвищення демократичної усвідомленості громади м. Херсон за рахунок навчання громадських активістів он-лайн технологіям співпраці та контролю за використанням публічних коштів

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЕКТУ

Короткострокові результати проекту:

  1. 2500-3000 активних вмотивованих представників влади, бізнесу, громадськості, науки ознайомлені з новим ефективним форматом он-лайн взаємодії в питаннях місцевого розвитку та з усіма робочими та навчальними продуктами проекту "Електронна синергія - 4 на 4. Формат для проектів розвитку". Створений сучасний зручний он-лайн майданчик для суспільного проектування проектів розвитку на сайті "Херсон. Громада. Ініціатива".
  2. 120-150 представників влади, бізнесу, громадськості, науки розробили важливий для розвитку молоді та регіону проект «Кластер розвитку інноваційного молодіжного підприємництва м.
  3. Херсона» та почали процес впровадження проекту в життя.
  4. Створена робоча модель суспільної он-лайн розробки проектів розвитку та методика «Формат електронної синергії громади - 4 на 4», 500 екземплядів, якої розповсюджено серед представників влади, бізнесу, громадськості, науки. Доступ до електронної версії посібника буде необмежений. Навчені 150-200 громадських активістів технологіям он-лайн співпраці та контролю за публічними коштами. Навчальна інформація викладена в широкий доступ для громади Херсона та всієї України Довгострокові результи проекту:
  5. Впровадження ефективних цифрових форматів взаємодії влади та громади в питаннях розвитку

ПЕРСПЕКТИВНІСТЬ ПРОЕКТУ

Перспектива розвитку проекту "Електронна синергія - 4 на 4. Формат для проектів розвитку" є надзвичайно високою, адже створює робочу модель синергетичної співпраці в проектах розвитку на основі залучення можливостей сучасних технологій та формує простір розвиткової активності.

ХМГО "Розвиток" планує разом з партнерами від влади, бізнесу, громадськості, науки поширити модель «Формат електронної синергії громади - 4 на 4» на створення всіх цільових програм розвитку міста та регіона, зробивши її стандартом електронної взаємодії у вирішенні питань місцевого розвитку. Інформація про проект буде в зручному вигляді представлена на сайті "Херсон. Громада. Ініціатива", поширена в соціальних мережах, Ютуб та надана зацікавленим сторонам.

Дана модель електронної співпраці може бути з легкістю впроваджена в усіх регіонах України.

Модель співпраці можна відтворювати, поширювати, доопрацьовувати, удосконалювати тощо.

ЯК ПРОЕКТ ЗМІЦНИТЬ ДЕМОКРАТИЧНІ ЦІННОСТІ ТА/АБО УСТАНОВИ У ВАШОМУ МІСТІ, РЕГІОНІ АБО КРАЇНІ

Проект "Електронна синергія - 4 на 4. Формат для проектів розвитку" безпосередньо зміцнює демократичні цінності та розвиває такі місцеві інститути демократії, як Херсонська міська рада, Херсонська обласна рада, ради об'єднаних територіальних громад створюючи такі можливості:

Проект був поданий в серпні 2016 року до грантової програми "Нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства" Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

На жаль, дана проектна пропозиція, що мала підтверджену готовність Громадської ради при Херсонській державній адміністрації активно співпрацювати в рамках проекту, не отримала підтримки  донорів.

Але, Громадська організація «Розвиток» послідовно продовжує йти до намічених цілей створення майданчиків синергетичної співпраці влади, бізнесу, громадськості, науки задля розвитку Херсона та Херсонщини.

 

 

Херсон

В чому проблеми, де успіх?

Херсонщина

Як розвивати регіон?

Україна

Якою має бути Україна?

Світ

Вчимося разом ...

Розвиток особистості

Гідність, гармонійність, далекоглядність, успішність. ЯК?

Розвиток колективу

Спільний успіх. ЯК?

Громадянське суспільство

Свідомі активні громадяни. Як?

Розвиток суспільства

Рецепти суспільного успіху. Які?

Мої мрії

Мої ідеї

Моя астрологія

Трішки про мене