ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Зберегти життя: у Херсоні пройшли тренінги для освітян з мінної безпеки.

2024-03-06

У рамках реалізації проєкту "Покращення доступу до послуг із захисту та психосоціальної підтримки дітей у Херсонській, Дніпропетровській та Харківській областях" для освітян та соціальних працівників нашої громади відбулись інформаційні сесії "Мінна безпека. Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів".
 

Даний проєкт реалізується громадською організацією "Ліга соціально-відповідальних жінок" за фінансової підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги (HIA-HUNGARY) та ADH (Aktion Deutschland Hilft).
Знання, які набули учасники заходів, є дуже актуальними на прифронтових територіях, особливо для нашої цільової аудиторії - соціальних працівників, вчителів та вихователів.
 
До роботи був залучений спеціаліст - старший майстер виробничого навчання навчально-методичних курсів з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області. Він розказав присутнім про основи мінної безпеки, особливості замінування Херсонської області, а також про типи вибухонебезпечних предметів та правила поводження з ними.
 
Учасники заходів отримали теоретичні знання про те, як треба поводитись під час інших небезпечних ситуацій - радіаційної та хімічної атак.
 
Спеціаліст навчив учасників тренінгу основам домедичної допомоги - розглянули види кровотеч та методи їх зупинки, вчились накладати турнікет.
 
З питань реалізації зазначеного проєкту можна звертатися за номерами: 0507537472, 0507537570.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Джерело: Херсонська МВА

Читати