ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Краса душі творить навколишню красу

В Херсоні з’явився розписний дитячий майданчик.
Казку, за власною ініціативою, зробили разом дорослі та діти.

09.11.2019

9 листопада в Херсоні видався сонячний теплий чудовий день, ніби для того, щоб те яскраве диво, яке створили з дитячого майданчику разом дорослі та діти, стало справжнім сонячним святом краси.

Ініціатор створення розписного дитячого майданчику – звичайна херсонка, мешканка будинку по вул. Університетській 124 а, Альона Пашніна.

Альона розповідає: «Я дуже хотіла зробити з занедбаного дитячого майданчику казкове місце краси для дітей. Я звернулася до багатьох художників Херсона з цією ідеєю. Відгукнулася Альона Глазова, яка шість тижнів свого життя присвятила створенню казки для дітей, та ще троє доровольців, які взяли участь в створені дива краси».

Альона Пашніна та Альона Глазова
Альона Пашніна - ініціатор (зліва) та Альона Глазова - художниця (справа)

Коли на майданчику, у вигляді маленької фортеці , який стояв з радянських часів в занедбаному стані, почали з’являтися перші кольорові малюнки з казки про Алісу в країні чудес, до ентузіастів почали підтягуватися дорослі та діти з будинку, що поруч. І навіть друзі дітей, які мешкають в інших будинках, теж почали допомагати створити казку.

І коли через шість тижнів справа була закінчена, на свято зібралась велика дружня компанія, яка створила диво краси власними руками. Альона ПАншина та Альона Глазова

Тепер всі херсонці можуть побачити на власні очі, яку красу можна створити власними руками, коли маєш небайдуже серце. Розписний дитячий майданчик Херсон

Анна Парфьонова

Читати