ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Контроль ефективності та законослухняності влади

Громадськість визначить, як працює Відділ з питань запобігання, виявлення корупції та внутрішнього аудиту в Херсонському міськвиконкомі і чи працює він взагалі.

12.11.2019

На питання, як працює Відділ з питань запобігання, виявлення корупції та внутрішнього аудиту Херсонського міськвиконкому, збирається отримати відповідь Громадська організація «Розвиток», яка надала до міського голови В. Миколаєнка відповідний запит.

На сьогодні є багато фактів того, що цей відділ не виконує покладені на нього функції і, фактично, сприяє цим розростанню корупції серед херсонських чиновників та керівників комунальних підприємств м. Херсона.

Відповідно до ст. 26 Бюджетного кодексу України Контроль та аудит у бюджетному процесі

«Внутрішній контроль – це комплекс заходів, що застосовуються керівником для забезпечення дотримання законності та ефективності використання бюджетних коштів, досягнення результатів відповідно до встановленої мети, завдань, планів і вимог щодо діяльності бюджетної установи та її підвідомчих установ».

Але ні про який комплекс заходів, які би були зроблені в міськвиконкомі для попередження проявів корупції, щось не видно і не чути. На сайті міськвиконкому немає жодної інформації про діяльність даного підрозділу.

Громадськість чекає відповіді на свій лист, щоб далі, за результатами аналізу змісту відповіді та співставлення з реальними фактами, добиватися ефективного реагування на прояви корупції та безгосподарності серед чиновників, а головне її попередження.

Громадський контроль за ефективним використанням коштів гпомади - завдання, яке посавили собі громадські префекти - активісти громади, що мають намір сформувати в Херсоні інститут громадських префектів.

Анна Парфьонова

Читати