ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Контроль влади

Громадська рада при ХОДА визначила напрямки вирішення питань з нелегальними перевізниками, які діють в Херсонській області під прикриттям заангажованого адміністрування чиновниками області

26.11.2019

На засіданні ГР при облдержадміністрації, в якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації В. Чабан та представники обласних структур, що відповідають за якість пасажирських перевезень, були розглянуті актуальні проблеми, пов’язані з низькою якістю адміністрування та заангажованістю чиновників при формуванні системи пасажирських перевезень в області.

Член Громадської ради при ХОДА Валерій Гурківський, який очолює херсонську міську організацію політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» доповів про факти порушення обласною адміністрацією Постанови КМУ «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», що унеможливлює якісний відбір перевізників і провокує подальший ланцюг порушень прав пасажирів, відносно безпеки, та держави, відносно надходження податків.

Головними порушеннями з боку чиновників В. Гурківський вважає створення заангажованої конкурсної комісії, яка заключає договори з неякісними перевізниками і відсутність реагування на критику та пропозиції експертної громадськості з удосконалення системи пасажирських перевезень.

Вадим Чабан проінформував, що з метою виведення перевізників в легальне поле, планується маркування легальних перевізників за допомогою QR-кодів, але не надав Громадській раді чіткої інформації, коли буде вирішено питання про створення конкурсної комісії, яка по складу буде відповідати нормативним вимогам.

За результатами обговорення, Громадська рада прийняла рішення вимагати розгляду даного питання на колегії облдержадміністрації та створити робочу групу з представників влади, бізнесу, громадськості, науки для напрацювання узгоджених пропозицій щодо комплексного вирішення питання з формування якісної системи пасажирських перевезень.

Анна Парфьонова

Читати