ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Херсонський державний університет

На головний сцені ХДУ студенти університету, спільно зі студентами Генічеського медучилища, представили насичену концертну програму «Пліч-о-пліч», присвячену річниці приєднання медучилища до структури вишу.

03.12.2019

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив «Ми маємо три історії: 102 роки ХДУ, 53 роки Генічеському медколеджу та початок нашої спільної історії. Ми зробили перший крок. Далі на усіх чекає непроста робота. І дуже хочеться, аби через 20-30 років ви досягли значних успіхів. І, звичайно, аби наші навчальні заклади розвивалися.»

Нагадаємо, що у 2018 році у Херсонському державному університеті було створено медичний факультет. Сьогодні він об’єднує 3 кафедри. Тут створені умови для формування та удосконалення клінічного та науково-медичного мислення майбутніх лікарів.

Підготовка студентів на факультеті проводиться у сучасних та комфортних аудиторіях, практичні заняття проходять в науково-дослідних лабораторіях анатомії людини, фізіології людини, лабораторії гістології, цитології та ембріології, молекулярної біології, фармацевтичної хімії, біологічної хімії, медичної фізики тощо.

У 2019 році для проходження студентської практики було створено Медичний центр, який став результатом співпраці ХДУ та Херсонської міської клінічної лікарні ім.Є.Є.Карабелеша.

Медичний факультет надає змогу отримати сучасну освіту, яка забезпечує високий рівень конкурентоспроможності на ринку праці не тільки України, але й на міжнародному рівні. Її зміст і профіль сьогодні гарантують широкі можливості працевлаштування у сферах науки, освіти, бізнесу, а також у багатьох інших областях.

Джерело: Прес-центр ХДУ

Читати