ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Екологія

На позачерговій сесії Херсонської міської ради, яку скликали з питання вирішення проблеми завезення до Херсону токсичного піску з Чорногорії, озвучені нові факти небезпеки для містян

20.01.2020

На вимогу 18 депутатів Херсонської міської ради, 20 січня була скликана позачергова сесія, на яку більшість депутатів не з’явилася.  Депутат Оксана Д’якова прямо звинуватила міського голову в тому, що він заборонив участь у сесії своїм підлеглим – депутатам, які очолюють комунальні підприємства міста.  

Присутні в залі депутати та громадяни міста мали змогу почути факти про те, що за результатами експертизи Інституту ґрунтів було встановлено, що завезені відходи мають другий клас  небезпеки і перевищують допустиму концентрацію по вмісту металів від 3,8 (щодо свинцю) до 146 разів (щодо міді). Завезення таких відходів в Україну заборонено. Але вони завезені до Херсону і історія з цим завезенням дуже погано тхне .

Також, в ході запитань до  директора Херсонського морського порту виявилося, що невідомо куди були злиті лляльні води після мийки судна від розвантаженого піску.  Є всі підстави підозрювати, що ці води були злиті у Дніпро, а це ще одна велика небезпека для екології Херсонщини та здоров’я людей.  

На сьогодні, по фактам завезення токсичного та підробки дозвільних документів, поліцією відкрито декілька кримінальних проваджень, але коли  буде вирішено головне – вивезення піску назад до Чорногорії, невідомо.

Анна Парфьонова

Читати