ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Думати про людей та довкілля

Представники коаліції екологів Херсонщини принесли під Херсонську міську раду відпрацьовані батарейки та труну з землею, яку вони можуть занапастити

12.03.2020

Екологи вимагають від влади Херсона вирішити проблему збору та утилізації дуже шкідливих для землі відходів, якими єі відпрацьовані батарейки. Протягом останніх  років  активісти самостійно збирають батарейки і зберігають їх у власних приміщеннях та офісах, стукаючи у всі двері для   вирішення проблеми.

Тим не менш, ніхто з влади не виявив зацікавленість у вирішенні проблеми захисту довкілля та  людей і створення не на словах, а на ділі чистої екології в Херсоні та області .

Відділ екології Херсонської міської ради знаходиться у складі  Департаменту житлово-комунального господарства і, відповідно, саме цей департамент має вирішувати дану проблему.   

Ініціатор акції, координатор об’єднання екологів Херсонщини Ірина Зоря, заявила, що після акції відбулася зустріч з міським головою і активісти озвучили свої КОЛЕКТИВНІ ВИМОГИ.

Акція екологів Херсон

В. Миколаєнко пообіцяв найближчим часом почати вирішувати підняті питання. Голова ГО " Рішення "  Багненко Ю.Б., який уже багато років збирає відпрацьовані батарейки по місту, 13 березня зустрінеться з керівником МКП " Гарантія "  для обговорення рішення та подання його на розгляд міському голові і депутатам.

Представники коаліції екологів  також зустрінуться з керівником департаменту освіти Ніконовим Ю.М для співпраці по просвітницькій роботі з навчальними закладами міста. Активісти запропонували цікавий ЕКО -проект, який готові презентувати школярам та містянам.

Анна Парфьонова

Читати