ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Україна

Укладення договорів між споживачами та виконавцями комунальних послуг відтерміновано через карантин

07.04.2020

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг ініціював внесення змін до  Закону України "Про житлово-комунальні послуги. У пунктах 3 та 4 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про житлово-комунальні послуги» слова «протягом одного року з дня введення в дію цього Закону» (до 1 травня 2020 року) замінено словами «протягом п’яти місяців з дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України».

Оскільки в умовах карантину співвласники багатоквартирних будинків не мають можливості провести загальні збори або зібрати підписи шляхом обходу окремих приміщень, договори про надання комунальних послуг, укладені до введення в дію Закону «Про житлово-комунальні послуги» (до 1 травня 2019 року), зберігають чинність на тих самих умовах, визначених такими договорами, зокрема і ціни/тарифи на послуги залишаться незмінними.

Після дати завершення карантину, протягом п’яти місяців, мають бути укладені нові договори між споживачами та виконавцями комунальних послуг за правилами, визначеними Законом «Про житлово-комунальні послуги».

Анна Парфьонова

Читати