ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

ЄС занепокоєний

Європейська комісія висловила занепокоєння зміною процедури призначення держслужбовців без конкурсу

04.05.2020

У результаті зустрічі сторони домовились у 2020 році працювати над наступними пріоритетами:

Зміни до Закону про державну службу, особливо в частині посилення стабільності державної служби, удосконалення конкурсної процедури, реформи оплати праці, запровадження класифікації посад, посилення спроможності НАДС до захисту прав державних службовців та запровадження сучасних інструментів управління персоналом.

Внесення до Верховної Ради України і супроводження законопроекту про адміністративну процедуру, що сприятиме встановленню більш передбачуваних і справедливих правил взаємодії громадян та бізнесу з державою.

Удосконалення конкурсної процедури, що буде ефективною в умовах соціального дистанціювання та не порушуватиме європейські принципи.

Реформа оплати праці на основі класифікації посад для впровадження більш прозорої і конкурентоспроможної системи оплати праці.

Завершення формування директоратів міністерств для посилення спроможності міністерств до формування політики.

Приведення процедури підготовки урядових рішень у відповідність до рекомендацій Програми SIGMA, зокрема в частині стратегічного планування.

Впровадження інформаційної системи управління персоналом на державній службі (HRMIS) в пілотних органах.

Продовження роботи зі спрощення і переведення в цифровий формат публічних послуг.

Європейські експерти підкреслили важливість реформи державного управління в Україні, висловили готовність продовжувати її підтримку на експертному, технічному та фінансовому рівні, а також надавати експертну допомогу під час обговорення законопроектів у профільному комітеті Верховної Ради.

Джерело: Урядовий портал

Читати