ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Україна

Уряд працює над Програмою стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19

29.05.2020

Програма передбачає широкий спектр методів підтримки: допомога просування експорту; доступні кредити, грантові програми; розширення участі малого і середнього бізнесу у державних закупівлях.

У підготовці Поограми стимулювання економіки взяли участь більше 90 розробників, серед яких аналітичні центри, бізнес-асоціації та окремі компанії (в тому числі із представників малого та середнього бізнесу). Зокрема, Програму готували спеціалісти з Торгово-промислової палати України, Спілки українських підприємців, Українського союзу промисловців і підприємців, Європейської бізнес-асоціації, Асоціації газовидобувних компаній України, Українського клубу аграрного бізнесу, Аналітичного центру Разумкова, Інституту економіки прогнозування НАН України, Аналітичного центру EasyBusiness, DIXI Group, Аналітичного центру CASE Україна і ще десятка інших суб’єктів.  

Члени Ради з питань економічного розвитку при Кабміні мали можливість обговорити основні положення Програми та висловити свої зауваження та пропозиції.

Прем’єр-міністр окремо наголосив, що в Програмі особливе місце посідають заходи щодо захисту внутрішнього виробника, але Уряд буде користуватися лише тим спектром інструментів, на які нам дають право Світова організація торгівлі (СОТ) та Генеральна угода з тарифів і торгівлі (ГАТТ).

«Ми будемо діяти в тих правилах, які встановлені в світі. Ми маємо намір зробити цей документ дуже хорошим, але нам від документів необхідно переходити до дій. Ми повинні в першу чергу підтримати малий і середній бізнес, українських виробників і рухатись до виходу з цієї економічної кризи», - підсумував Денис Шмигаль.

Поограма стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 «Економічне відновлення»  була затверджена на  засіданні Кабінет Міністрів України   з умовою її доопрацювання у триденний термін.

Джерело: Урядовий портал

Читати