ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Людина

В День захисту дітей в Херсоні стартує проект "єМалятко", а в облдержадміністрації відкрилась фотовиставка " У фокусі сім’ї" .

01.06.2020

Проект «єМалятко» надасть можливість отримати 10 послуг держави, пов’язаних із народженням дитини, за однією електронною заявою одразу за бажанням: чи в пологовому будинку чи в РАГСі або ЦНАПі.  Передбачено зменшення кількості необхідних візитів з 11 до 0, а кількості документів, що вимагаються, – з 37 до 1.

Реалізація проекту відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини», якою, зокрема, затверджено порядок надання комплексної послуги «єМалятко».

Фінансову та консалтингову підтримку проекту надають програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), проект EGOV4Ukraine (ЄС, Естонія), Офіс реформ адміністративних послуг (Канада, проект EDGE) та проект EU4PAR (ЄС). 

Також, з нагоди Дня захисту дітей в облдержадміністрації відкрили фотовиставку «У фокусі сім’ї», підготовлену громадською організацією «Багатодітних батьків «Древо». 

«Для кожної дитини дуже важливо перебувати в родині, де панує любов. Саме такі сім’ї ми бачимо на знімках. Я дуже вдячна організаторам за здійснену ними роботу щодо організації виставки і за популяризацію сімейних цінностей та відповідального ставлення до батьківства», – сказала, відкриваючи виставку, заступниця голови облдержадміністрації Світлана Чепіга.

Джерело: Херсонська міська рада та Херсонська обласна державна адміністрація

Читати