ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Театр знаходить нові форми

Шекспір у Херсонському лісі! Що може бути феєричнішим за «Сон літньої ночі»?!»

21.06.2020

Ви, коли-небудь, хотіли би потрапити у незвичну загадкову пригоду, наче сновидіння,  але  наяву? Якщо так, то вам до лісового театру! Події у п’єсі-казці розвиваються так незвично -непередбачувано, що у глядача складається відчуття, подібне до сновидінь. Невипадково  на афіші вказано жанр – тріп комедія!

Під час тріпу, особливого стану свідомості,  посилюються сприйняття: навколишній світ забарвлюється в більш яскраві, соковиті тони, піднімається настрій, відбувається сплеск емоцій, предмети починають дихати! Чи досяг мети задіяний  у виставі  колектив?  Так! Адже публіка гаряче  аплодувала, вітаючи акторів із успішною здачею вистави!

Вистава в лісовому театрі

Взагалі, Херсонський обласний академічний  музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша не вперше звертається до спадку  Вільяма Шекспіра. Але на цей раз генеральний директор Олександр Книга, якому завжди  цікаві художні пошуки,  довірив молодому  режисерові Євгенію Резніченкові поставити «Сон літньої ночі», найбільш романтичну з  усіх комедій найвеличнішого драматурга усіх часів. Безумовно, Шекспір не має віку - він поза часом. Ця чарівна феєрія яка врешті перетворюється в нестримний потік молодості, краси і флірту, викликає захоплення і у молодих талановитих акторів, і глядачів - від підлітків до поважного віку.

Крім того, це імерсійна вистава! Присутні стали повноцінними учасниками дійства. Актори їх цілковито занурили у сюжет й атмосферу того, що творили. Глядачі з ентузіазмом  пересувалися на різні локації по лісу.

Сам Шекспір  не мріяв про подібне!  Чи ж можна порівняти умови його «Глобусу» із нашим Лісовим театром, єдиним в Україні, а можливо, й у світі!  Я знаю про вистави під відкритим небом у двориках, але не на природі!

Сподіваюся, що ця вистава матиме  репутацію однієї з найцікавіших у репертуарі ХОАМДТ ім. Миколи Куліша.  

Вистава в херсонському лісі

Чому варто її подивитися? Це яскрава, святкова вистава!  Водночас вона є однією з найскладніших п'єс з постановочної точки зору, оскільки тут паралельно розгортається кілька історій, заплутаних і переплетених шаленими пристрастями і казковою магією. Четвірка афінських юнаків та дівчат з різних причин потрапляють до чарівного лісу, наповненому всілякими фантастичними істотами, якими заправляє королівське подружжя Оберон і Титанія.

Вистава "Сон літньої ночі"

Приїздіть до «Чумацької криниці» - саме там розташований лісовий театр! Ви отримаєте купу позитивних емоцій!

Наступна прем’єра-  26 червня.

Ірина Євстаф'єва

Читати