ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Контролювати владу

Пропозиції громадськості щодо підвищення ефективності діяльності міських комунальних підприємств в першому раунді чиновники «відфутболили». Що буде з другим раундом?

23.06.2020

Відбулось засідання Громадської ради при міському голові, на якому були розглянуті пропозиції, надані після проведення 2-х громадських аудитів членами громадської ради стосовно діяльності комунальних підприємств м. Херсона та реакція чиновників на думку експертної громадськості.

Пропозиції громадського аудиту, проведеного ГО «Розвиток», стосувалися:

  • проведення відкритих конкурсів на роботи щодо благоустрою міста
  • удосконалення системи аналізу діяльності комунальних підприємств міста, яку координує управління економічного розвитку
  • удосконалення системи контролю, яку координує відділ з Відділу з питань запобігання, виявлення корупції  та внутрішнього аудиту.

Звіт за резульататми громадський аудиту  ефективності аналізу та контролю Херсонської міської ради за ефективністю витрачання бюджетних коштів та  діяльністю комунальних підприємств міста Херсона був надісланий 20 березня на ім’я міського голови.

Отримані відповіді показують, що треба досягнути  розуміння того, що ефективне управління містом неможливе без ефективного зворотнього зв’язку з суспільством, в особі активних громадських організацій, представників науки, бізнесу та звичайних громадян, які переймаються актуальними проблемами розвитку міста та мають експертний потенціал для визначення шляхів їх вирішення.

На пропозиції аудиту ГО «Громадські префекти» щодо підвищення  ефективності  використання бюджетних видатків Управлінням естетики та зовнішньої реклами ХМР, та КП «Господарська організація «Бюро естетики міського середовища та зовнішньої реклами»  , які були надіслані в кінці травня, відповіді поки що не отримано.

Засідання Громадської ради, з розглядом пропозицій громадських аудитів та з розпочатим діалогом з представниками влади, які були присутні на даному засіданні,  можна вважати другим раундом лобіювання конструктивного  розгляду пропозицій громадських експертів для отримання позитивних результатів для розвитку нашого міста.

рейтинг Херсона

Чи буде від цього результат для нашого міста, яке по всіх загальноукраїнських показниках та рейтингах пасе задніх, покаже час.  

Анна Парфьонова

Читати