ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Благодійність

Херсонщина отримала гуманітарну допомогу з китайської провінції Шаньдун

10.08.2020

10 тисяч захисних масок надійшло з китайської провінції Шаньдун до Херсонської обласної лікарні відновного лікування.

«Партія надійшла в результаті співпраці з провінцією Шаньдун, з якою Херсонщина підписала договір братерства у 1995 році. Спільно з Юрієм Гусєвим ми почали розробляти стратегію співробітництва з китайською стороною. Я  сподіваюсь, це не останній вантаж. Будемо проводити переговори щодо подальшої гуманітарної допомоги. Це і захисні костюми, окуляри тощо» - сказав, передаючи вантаж лікарні,  радник голови ОДА Володимир Шумаков.

Заступник директора з медичної частини лікарні Тетяна Новосельцева наголосила на важливості гуманітарної допомоги в умовах боротьби лікарів з коронавірусною хворобою. Медичні маски буде розподілено між опорними медзакладами області залежно від потреби.

Крім того, в рамках співпраці Херсонщини з провінцією Шаньдун у квітні цього року відбувся телеміст з питань COVID-19 за участю представників влади та медиків двох регіонів.

«Надалі ми плануємо стажування наших медиків у Китаї, а також підписання угоди між Херсонським медичним коледжем та медичним коледжем провінції Шаньдун», - розповів Володимир Шумаков.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати