ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Інфраструктура для електротранспорту

Міністерство інфраструктури України ініціює зміни щодо розміщення зарядних станцій для електромобілів на всіх дорогах загального користування

14.08.2020

"Ми хочемо ініціювати зміни у ДБН щодо планування і забудови територій в частині електрозаправок. Щоб вони проектувалися на всіх автошляхах загального користування в залежності від типу доріг." - повідомив Міністр Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій.

Також, В. Криклій проінформував, що Міністерство планує оновити стратегію розвитку електромобільності в Україні в рамках Національної транспортної стратегії та наразі веде переговори з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо другого проекту з оновлення міського транспорту - “Міський громадський транспорт України ІІ”, у рамках якого оновлюються тролейбусні, автобусні та інші парки громадського транспорту в різних містах України із залученням сучасного електротранспорту.

“Потрібно дивитися на перспективу і впроваджувати ті сучасні рішення в інфраструктурі, які будуть зручними та комфортними для населення. Якщо ми хочемо рухатися в майбутнє, електротранспорт та електрозарядки, зокрема, мають бути такою ж невід’ємною частиною нашого життя, як магазини чи звичайні АЗС”, - сказав очільник Міністерства на нараді щодо обговорення змін до ДБН Б.2.2-12:2019 “Планування і забудова територій” в частині розміщення електрозаправок на дорогах.

За даними МВС України, за перше півріччя 2020 року в Україні зареєстровано 3384 електромобілі, що на 16% вище показників 2019 року за аналогічний період.

Джерело: Урядовий портал

Читати