ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Фестиваль відкриває нові горизонти

В Херсоні завершився 22-й театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який вперше відбувся просто неба

14.09.2020

Фестиваль проходив з 10 по 13 вересня за участю 11 театральних колективів з Херсона, Миколаєва, Одеси, Харкова, Маріуполя та Києва.  За попередній 21 рік існування фестивалю на його сценах зіграно 436 вистав за участі 212 театрів, представлено 98 міст та 18 країн світу.

Формат осінньої Мельпомени – 2020, яка замінила собою весняний фестиваль, був камерним у виставах, зате зробив майданчиком традиційного театрального карнавалу  сам  Дніпро, де відбулася перша святкова регата фестивалю!  

 Регата Мельпомени

Фестиваль вже давно став мультикультурною подією. Херсонський глядач мав можливість не тільки насолодитися виставами, але й зустрітися з херсонськими музичними групами, херсонськими письменниками та поетами.

Гостями фестивалю стали також відомі українські письменники брати Капрановаи, Олександр Ірванець, які презентували для херсонців свої нові книжки.

Мельпомена Херсон. Капранови

Пронизливою і щемливою, на фоні подій у братській Білорусі, стала творча зустріч із білоруським драматургом і режисером Андрієм Курейчиком та  читка його  п’єси «Ображені. Білорусія». Генеральний директор обласного театру та головний продюсер фестивалю Олександр Книга сказав, що театр приступає до постановки даної п’єси,   

Завершився фестиваль традиційним театральним капусником, який передав естафету наступному фестивалю, який вбере в себе нові формати, які відкрив такий традиційний і такий незвичний 22-й фестиваль «Мельпомена Таврії»

Анна Парфьонова

Читати