ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Розвиватися

ЄС і ПРООН запустили серію онлайн-курсів для ОСББ на платформі Prometheus

19.04.2021

Серія курсів «ОСББ: абетка успіху» складається з трьох онлайн-курсів: «Створення і початок діяльності ОСББ», «Бухгалтерський облік для ОСББ», а також «Технічні поради щодо обслуговування багатоквартирного будинку для ОСББ».

Усі три частини курсу знаходяться у вільному та безкоштовному доступі на освітній платформі Prometheus.

Курси будуть цікаві для всіх, хто замислюється над створенням об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), а також для тих, хто бажає ефективно утримувати свій багатоквартирний будинок, зокрема впроваджувати ініціативи з підвищення енергоефективності.

Кожну з частин можна проходити окремо, виходячи з власних потреб у навчанні. Інтернет – це єдине, що знадобиться для їх перегляду в будь-який час і будь-якому зручному місці.

Навчання не прив’язане до календаря, тож користувачі можуть проходити курс у власному темпі.

Онлайн-курси розроблено в межах проєкту «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES), що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ПРООН в Україні.

Мета проєкту HOUSES – мобілізувати українських співвласників/ців будинків задля покращення енергоефективності будинків, у яких вони живуть. Проєкт триває вже понад два роки. За цей час  ПРООН допомогла створити понад 2000 нових ОСББ, а понад 5000 ОСББ отримали кваліфіковану консультаційну допомогу, доступ до безкоштовного навчання та обмін знаннями серед громад.

Джерело: ПРООН в Україні

Читати