ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Самоврядування

На Херсонщині пройшов Форум місцевого самоврядування

24.04.2021

На форумі обговорили 5 ключових тем для розвитку самоврядування на Херсонщині, зокрема, розвиток мережі ЦНАПів у громадах. Як розповів заступник голови Херсонської облдержадміністрації  Микола Якименко, зараз в області діють 33 ЦНАПи, протягом цього року очікується відкриття ще 11 центрів. 

«Для Херсонщини актуальним є також надання адмінпослуг на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, на виконання поставленого Президентом завдання, торік відбулося відкриття ЦНАПів у сервісних зонах на КРВВ «Чонгар» та «Каланчак», які є віддаленими робочими місцями ЦНАПів Новотроїцької та Чаплинської селищних рад», - зазначив Микола Якименко.

Також учасники обговорили питання забезпечення фінансової спроможності громад, проєкт Закону про місцевий референдум, роль та функції органів місцевого самоврядування в контексті реформи держархбудконтролю. 

Під час форуму генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв та народний депутат України Володимир Іванов звернулися до голови Голопристанської ТГ з пропозицією перейменувати вулицю у Голій Пристані на честь Миxaйла Миxaйлoвича Kушнepeнкo, який пішов із життя 2 квітня 2021 року.

Серед учасників форуму були присутні народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, представники Міністерства розвитку громад та територій України, голови територіальних громад області та експерти Асоціації міст України.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати