ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Справи та ініціативи

На Херсонщині створили перший індустріальний парк “СкадовськІндастріалІнвест”

14.05.2021

Перший на Херсонщині індустріальний парк створили у Скадовську. Його особливість полягає в тому, що це єдиний не тільки в області, а й в усій Україні індустріальний парк, який має злітну смугу. 

Про переваги створення об'єкта, подальші плани місцевої влади стосовно розвитку цієї місцевості, - розповів заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко:

Передумови створення індустріального парку - наявність земельних активів, інженерних мереж, кадрового потенціалу, а також ефективної моделі співпраці промислових підприємств з бізнесом. Скадовськ це має, а тому міськрадою прийнято рішення про ініціювання створення “СкадовськІндастріалІнвесту” та затверджено концепцію створення індустріального парку”.

Також він додав, що цей проєкт буде презентовано в рамках І Міжнародного інвестиційного форуму "Південна Стратегія Розвитку", який відбудеться 10-11 червня 2021 року в с.Стрілкове Генічеського району.

Незабаром “СкадовськІндастріалІнвесту” буде внесено до Реєстру індустріальних парків Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Це дозволить учасникам отримати переваги щодо створення та функціонування індустріальних парків, а також щодо держпідтримки значних інвестицій.

Очікується, що обсяг інвестицій учасників парку складе понад 400 млн грн, з яких тільки з податку на дохід фізосіб до міського бюджету надійде 5 млн грн. Щодо створення нових робочих місць, то в разі успішної реалізації проєкту, близько 400 осіб зможуть отримати роботу. Також функціонування індустріального парку стане потужним поштовхом для реновації діяльності Скадовського морпорту. 

Крім цього, заступник Скадовського міського голови Олексій Степовий розповів, що зараз міська влада проводить підбір та запрошення підприємців, які зможуть працювати на території індустріального парку. Вони мають дотримуватися таких вимог: 

  • реєстрації на території м. Скадовськ, що дозволить наповнювати місцевий бюджет;

  • працевлаштування у переважній більшості жителів громади;

  • забезпечення працівників конкурентною зарплатою та повним соцпакетом;

  • підприємцю необхідно розробити бізнес-план стратегічного розвитку щонайменше на 5 років. 

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати