ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Депутати

Херсонська міська рада підтримала ініціативу Форуму Синергії Херсона та звернеться до КМУ і народних депутатів щодо розгляду проблем малих підприємців

28.05.2021

Херсонська міська рада прийняла звернення до КМУ та народних депутатів щодо забезпечення комплексного підходу в Україні до вирішення проблем детінізації, перш за все, у роботі великого бізнесу, а також вирішення проблем збереження малого підприємництва, які піднімає вже більше року рух #SAVEФОП.

Форум Синергії  Херсона вважає дуже важливим забезпечення постійного  ефективного діалогу влади і бізнесу, який сприятиме економічному зростанню.

19 березня в Херсонській міській раді за участю представників малого бізнесу, громадськості та  влади відбувся круглий стіл  «Як покращити взаємодію влади і бізнесу в питаннях, які їх розділяють?».

На даному круглому столі учасники з боку влади та громади одностайно погодилися  підготувати разом з виконавчими структурами Херсонської міської ради спільні звернення щодо комплексного підходу в Україні до вирішення проблем детінізації, перш за все, великого бізнесу, а також вирішення проблем збереження малого підприємництва, які піднімає рух #SAVEФОП, на що немає адекватної реакції влади вже понад рік, та звернутися від імені депутатського корпусу зі спільними пропозиціями до владних структур українського рівня.

Підготовку відповідного рішення Херсонської міської ради, його узгодження з постійними комісіями  забезпечила депутат від фракції «Європейська солідарність» Оксана Погомій/

20 травня 2021 р. на 7 сесії Херсонської міської ради VIII скликання звернення  до владних структур було прийнято. Незабаром  ріщення № 272 буде оприлюднено на офіційному сайті міської ради, а звернення надіслано до КМУ та Народних депутатів.

Рішення ХМР щодо проблем детінізації

Паралельно, Форум синергії Херсона надіслав запити до КМУ щодо якості політики детінізації в Україні та до Офісу Уповноваженого з прав людини щодо захисту прав малих підприємців на людську гідність, які порушується владними структурами при проведенні Податкового Майдану руху #SAVEФОП, який вимагає зберегти спрощену систему оподаткування.

Анна Парфьонова

Читати