ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Жити гідно і сучасно

У Бериславській ЦРЛ відкрили центр нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу

05.06.2021

Відтепер хворі на хронічну ниркову недостатність, які живуть на території Бериславської та Каховської громад  мають можливість не їхати понад годину до інших медичних закладів, а проходити відповідну процедуру фактично за місцем свого проживання. 

Відділення повністю готове до початку роботи. Тут встановлена сучасна система водопідготовки та п'ять апаратів «штучна нирка». Обладнання надано партнерами в особі «Лізоформ-медікал» безкоштовно.  Медичний персонал пройшов стажування на базі відділення гемодіалізу Херсонської  обласної клінічної лікарні.

«Відкриття подібного відділення - має стати стандартом для всіх лікарень Херсонщини. На жаль, кількість хворих у термінальній стадії ниркової недостатності постійно зростає, тож з метою поліпшення доступності та якості спеціалізованої нефрологічної допомоги було  прийняте рішення щодо створення філії відділення гемодіалізу Херсонської обласної клінічної лікарні на базі Бериславської», - розповів голова Херсонської облдержадміністрації .

Максимальна потужність відділення у режимі 2-х змінної роботи на тиждень складає  20 пацієнтів з хронічною хворобою нирок V стадії, але цю кількість планується збільшити до тридцяти. При амбулаторному лікуванні хворий відвідує діалізне відділення  тричі  на тиждень, кожна процедура триває біля 4х годин. Такий вид лікування призначається пожиттєво.

Наразі в області на обліку перебувають 984 особи дорослого віку із хронічною хворобою нирок, починаючи з третьої стадії. Із них 222 пацієнти отримують замісну терапію, решта – потребує підготовки до різних методів замісної терапії та трансплантації нирок.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати