ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Ініціювати зміни

У херсонському Urban саду представлена виставка Українського кризового медіа-центру про децентралізацію «Обличчя нових громад»

06.07.2021

Виставка показує зміни, які відбуваються на теренах України в громадах, що об’єдналися, і представляє щирі та яскраві миті з життя звичайних людей, які роблять свої нові громади набагато кращими.

На виставці представлено 55 фотографій з життя 12 українських об’єднаних громад  - партнерів американської донорської програми USAID DOBRE, яка сприяє посиленню місцевого самоврядування в Україні, поглибленню демократії та розвитку територіальних громад у процесі реформи децентралізації.

Це вже 4-та виставка «Обличчя нових громад». Три попередні були широко представлені в Україні і  починали своє життя з форумів національного та місцевого рівня та з міністерських будівель.   

Але це  перша виставка, яка розпочинає свій рух з громадського простору, в якому втілилися  зусилля соціально-відповідального бізнесу Херсона та креативних громадських організацій.

Один із головних ініціаторів та засновників Urban сад, представник соціально-відповідального бізнесу Херсона Віталій Білобров сказав, коментуючи відкриття виставки:  «Тут (в Urban сад – прим. редактора) багато можливостей для молоді, для організацій, для проведення заходів. Можна сказати, що це прототип, це модель на якій ми показуємо, як працює синергія в реальному житті.

Закликаю і владу, і бізнес, і активних громадян надихатися цими прикладами, які представлені на виставці, показувати їх молоді і разом створювати якісні красиві  заможні щасливі громади».

Виставка Обличчя нових громад

Депутат Херсонської міської ради, засновник Urban сад Віталій Бєлобров та координатор комунікації децентралізації програми USAID DOBRE Ірина Малик 

Серед фото з 12 громад  зі всіх куточків України, на виставці представлена Станіславська об’єднана територіальна громада  Херсонської області, яка вже стала відома на всі Україну та за кордоном надзвичайною красою місцевої природи - своїми унікальними скелями, лиманом, духмяними степовими травами.

Голова Станіславської громади Іван Самойленко подякував програмі  DOBRE за  отримані громадою важливі знання з розвитку місцевого самоврядування, за участь у обміні досвідом з іншими громадами. Потенціал у громади є і вона готова розвивати його та вчитися на кращих прикладах, що і показано на світлинах .

Самойленко Іван Дмитрович

Голова Станіславської громади Іван Самойленко

У відкритті виставки взяли участь представники обласної та місцевої вдали, представники  громадських організацій та ЗМІ Херсонщини.   

Анна Парфьонова

Читати