ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Земля, Екологія

Європейський інвестиційний банк залучений до відновлення зрошення на Херсонщині

12.08.2021

На базі Інституту зрошуваного землеробства НААН с. Наддніпрянське відбувся масштабний регіональний форум «Зрошення 2021: модернізація та інновації», який проводить Європейський інвестиційний банк у рамках проекту "Основний кредит для аграрної галузі - Україна".

Всього форум «Зрошення 2021: модернізація та інновації» зібрав понад 150 учасників.

Основними темами для обговорення стали: інноваційні технології підвищення ефективності зернових та олійних культур на зрошенні; економіка використання водних ресурсів, впровадження інноваційних систем зрошення; комплексні рішення в керуванні зрошенням; практичний досвід реалізації іригаційних рішень в аграрних компаніях України; інвестиційна привабливість поливних систем в умовах кліматичних змін.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Науменко зазначив, що в області вперше запроваджується проєкт регіонального розвитку, створення Інвестиційного парку з відновлення зрошення, який об'єднає громади для відновлення зрошувальних систем.

«Розвиток зрошення - це надзвичайно важливе питання не лише регіонального, а й національного рівня, оскільки зрошувані землі є гарантом продовольчої безпеки держави», - наголосив він.

Реалізація проєкту Інвестиційного парку з відновлення зрошення  дасть позитивні результати, а саме: створення нових робочих місць у селах; збільшення врожайності сільськогосподарських культур у 2 – 4 рази; нарощування обсягів регіональної валової продукції

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати