ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Самоврядування

Громадські ради при Херсонській обласній державній адміністрації і міському голові Нової Каховки підписали Меморандум про співпрацю

13.10.2021

У зустрічі двох Громадських рад Херсонщини, яка відбулася у місті Нова Каховка,  взяв участь міський голова Володимир Коваленко, який розповів про стан справ у місцевому самоврядуванні, співпрацю з громадськістю та відповів на численні запитання гостей.

Коментуючи  ситуацію з децентралізацією, Володимир Коваленко відзначив, що повноваження, які передані громадам на місця, не підкріплені належними фінансовими ресурсами, що викликає труднощі з їх якісним виконанням.

Тим не менш, 10 населених пунктів - села та селища,  які приєдналися  до Новокаховської міської територіальної громади, не тільки зберегли всі свої бюджети, але й отримують суттєву експертну допомогу від міських фахівців.    

Співпраця з громадськістю розглядається міським головою, як важливий чинник зворотнього зв’язку з громадою. Проблемні питання, які піднімаються Громадською радою, беруться до уваги і відпрацьовуються разом з фахівцями міськвиконкому.

 

Зустріч з мером Нової Каховки Володимиром КоваленкомЗліва направо Лариса Житченко - голова Громадської ради при міському голові м. Нова Каховка, Ганна Зарудня -голова Громадської ради при Херсонській обласній державінй адміністрації, Володимир Коваленко -міський голова Новокаховської міської територіальної громади 

Представники громадської  ради при Херсонській обласній державній адміністрації були щиро вражені рівнем взаємодії влади і громадськості Нової Каховки.

На жаль, після Революції Гідності, з часу, коли Херсонську обласну державну адміністрацію очолив Андрій Путілов і до сьогоднішнього дня, коли її очолює Сергій Козир, співпраці, між головою області і Громадською радою при Херсонській обласні державній адміністрації, практично, не існує.

Тим не менш, херсонська громадськість сподівається, що спільними зусиллями громадськості області вдасться привернути увагу обласної влади до важливості налагодження ефективної співпраці та залучення експертного потенціалу громадських діячів до розвитку області.  

Меморандум про співпрацю між Громадськими  радами, який було підписано головою Громадської ради при ХОДА Ганною Заруднєю та головою Громадської ради при Новокаховському міському голові Ларисею Житченко,  свідчить про наміри докласти спільних зусиль  для сприяння вирішенню завдань розвитку Херсонської області.

 

Меморандум між Громадськими радамиЗліва направо Лариса Житченко - голова Громадської ради при міському голові м. Нова Каховка, Ганна Зарудня - голова Громадської ради при Херсонській обласній державінй адміністрації

Зустріч Громадських рад відбулася напередодні дня Захисника Вітчизни і Володимир Коваленко широ привітав новокаховчан - учасників бойових дій на Сході України зі святом.

Всі присутні побажали нашим захисникам здоров'я та наснаги. 

Привітання міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка учасників АТО

У першому ряду зліва на право Дмитрій Марков - голова громадського об'єднання учасників АТО "Біла стріла", Володимир Коваленко - міський голова Новокаховської міської територіальної громади Анатолій Обілець -хужожник, учасник бойових дій на Сході України. 

 

 

Анна Парфьонова

Читати