ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Співпраця

Херсонщину включено до проєкту «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України»

01.11.2021

Шість громад Херсонської області стали партнерами проєкту, створеного Європейським Союзом спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України». З цієї нагоди сьогодні відбулася зустріч команди облдержадміністрації з представниками проєкту, зокрема, з його керівником Майком Маттесом.

Пан Майк Маттес та менеджерка програм Представництва Європейського Союзу в Україні Надія Вертебна розповіли, головна мета програми – зміцнення стійкості України в умовах сучасних реалій, сприяння соціальній згуртованості українців та особистій безпеці шляхом підтримки зорієнтованого на потреби людей ефективного місцевого врядування у соціальній та адміністративній сферах, а також у сфері охорони здоров’я. Впровадження програми передбачено до жовтня 2023 року.

Голова обласної державної адміністрації Геннадій Лагута зазначив: «Херсонщина – унікальний, багатий ресурсами регіон, який має великий потенціал, і я дуже радий, що відтепер у нас є ще одна гарна можливість його розвивати. Адже я переконаний, що цей проєкт відкриє нові перспективи для наших громад, а саме допоможе покращити адміністративні, соціальні та медичні послуги в сільській місцевості. Зараз це не аби як потрібно».

Наразі за результатами відбору партнерами Програми визначено такі громади у Херсонській області: Виноградівська, Ювілейна, Чаплинська, Новотроїцька, Нововоронцовська  та Великолепетиська.

Представники проєкту наголосили на планах, щодо покращення якості надання адміністративних послуг, в першу чергу, на КПВВ «Чонгар та «Каланчак», які з робочим візитом відвідають уже завтра.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати