ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Контролювати владу

В Херсоні громадянський рух «Вільна нація» знайшов підтримку своїй ініціативі створення всеукраїнського майданчику громадського впливу на владу

04.02.2022

В травні 2021 року декілька громадських організацій, серед яких «Я викривач корупції”, “КПК” та “Екотайм” зібралися для об’єднання в громадянський рух “Вільна нація”.

А вже на початку 2022 року осередки  руху створені у 8 областях України.

В Херсоні на круглому столі, який організували представники руху «Вільна нація», була проведена презентація можливостей руху, який фінансово підтримує бізнес-середовище України, у т.ч. представники ІТ-сфери.  

Кожному учаснику заходу була надана можливість представити свою діяльність і висвітлити суспільну проблематику, з якою працюють громадські активісти.

Практично всі, присутні на круглому столі представники громадських організацій, підкреслювали той факт, що ефективного діалогу з владою практично немає.  

Всі ініціативи, хоч у правовій сфері, хоч у сфері екології, хоч у сфері удосконалення діяльності влади тощо тощо рухаються з великим трудом. Питання, які піднімаються, не вирішуються роками  і тому ми маємо таку неефективну державу та корумповану владу.

Саме це спільне розуміння, що на владу треба потужно впливати на всеукраїнському рівні задля створення якісної держави та  розвинутої країни, знайшло  підтримку  у присутніх громадських лідерів.

Круглий стіл Вільна нація у Херсоні

Виступає голова Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації Ганна Зарудня

В результаті, 13 громадських організацій Херсонщини підписали Меморандум про співпрацю з громадянською спілкою «Спільна нація».

Напрямками співробітництва передбачається обмін інформацією, організація спільних проектів, внесення пропозицій до органів державної влади та місцевого самоврядування та потужна підтримка спільних ініціатив задля досягнення цілей створення ефективної правової держави.

Анна Парфьонова

Читати