ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Молодь потребує робочих місць

«Нова молодь - нова модель працевлаштування»

30.06.2011

Прийняти нову концепцію працевлаштування молоді запропонували учасники відеоконференції з Херсонської, Луганської та Івано-Франківської областей.

Міжрегіональну відео-конференцію «Актуальні питання працевлаштування молоді - регіональний аспект» проведено з метою обміну досвідом у вирішенні актуальних питань працевлаштування молоді.

Херсонська область ділилась досвідом роботи працевлаштування молоді в органи виконавчої влади області шляхом навчання в Херсонській Молодіжній школі регіонального державного управління. Крім того, обговорено роль профспілкових організацій в залученні та працевлаштуванні молоді на державну службу.

Від Херсонської області були присутні: начальник управління у справах сім"ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олег Кравець, директор молодіжного центру праці при управлінні у справах сім"ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Анатолій Стоцький, голова молодіжної радим при обласній державної адміністрації Євген Криницький, директор Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Сергій Білорусов, заступник голови Херсонської-обласної організації профспілки працівників державних установ, випускниця молодіжної школи 2004 року Людмила Татарінова, головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності керівництва обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв, молоді державні службовці, студентська молодь та представники молодіжних громадських організацій.

Луганська область презентувала діяльність молодіжних трудових загонів Луганської області, які є лідерами серед всіх областей України та переможцями фестивалю молодіжних трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Україно!». Ділились досвідом роботи з молодіжними трудовими загонами представники Луганського обласного молодіжного центру та Луганського молодіжного трудового загону.

Івано-Франківська область навела вдалі приклади працевлаштування молоді в бізнесі. Про діяльність в цьому напрямку розповіли представники заступник запальника Головного управління у справах сім"ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації - начальник управління сім"ї та молоді, обласного молодіжного центру.

За результатами міжрегіональної відео-конференції учасники Херсонської, Луганської та Івано-Франківської областей склали резолюцію-звернення до молоді України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та обласних державних адміністрацій з метою формування єдиної концепції молодіжного працевлаштування «Нова молодь - нова модель працевлаштування», яка буде оприлюднена на сайтах управлінь у справах сім"ї, молоді та спорту обласних державних адміністрацій відповідних областей.

Джерело: Управління у справах преси та інформації ОДА

Читати