ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Скарби здоров'я Херсонщини

Херсонщина стане центром реабілітаційного лікування

12.09.2011

На Арабатській Стрілці міжнародна клініка відновного лікування розпочала будівництво мультифункціонального реабілітаційного комплексу.

У міжнародній клініці відновного лікування (м. Трускавець) розроблено ефективну методику інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації хворих із дитячим церебральним паралічем та іншими хронічними захворюваннями нервової системи, відомої у світі як «Метод Козявкіна», а також напрацьовано великий практичний досвід лікування хворих, визнаний у багатьох країнах світу. За останні 20 років у клініці пройшли курс реабілітації з позитивним результатом близько 40 тис. пацієнтів з 60 країн світу, в тому числі - Німеччини, Данії, Нідерландів, Румунії, Росії, США, Кувейту, ОАЕ та інших. Серед пацієнтів понад 60% – українські діти, з яких четверта частина пролікована на безоплатній основі.

У клініці провадиться наукова співпраця з Каролінським Інститутом (Швеція), Мюнхенським дитячим реабілітаційним центром, Токайським Університетом (Японія), Центром здоров’я дітей РАМН (Москва) та низкою інших, на базі клініки створено Східно-Європейську академію дитячої інвалідності, яка є філією Європейської академії дитячої інвалідності (м. Стокгольм).
Ця методика поряд з комплексом природно-лікувальних умов, які притаманні регіону Арабатської Стрілки, є основою для будівництва унікального реабілітаційного містечка «InterMedicalEcoCity». Потреба у створенні такого реабілітаційного містечка дуже велика, адже близько 90% хворих потребують якісної та вчасної реабілітації і тільки 10% хворих необхідна невідкладна допомога.

У рамках проекту розглядаються питання будівництва аеропорту, автомагістралі та соціальної інфраструктури із залученням інвестицій. Крім того, передбачається створення нових робочих місць (подібно до курортних містечок провідних світових оздоровниць), що підвищить конкурентоспроможність не тільки Херсонської області, а й всієї держави.

Довідка. За даними МОЗ України, станом на 1 січня 2011 року в країні проживає понад 31 тис. дітей-інвалідів з ураженням нервової системи, серед них дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, - 20 976.

У Херсонський області з приводу дитячого церебрального паралічу перебуває на диспансерному обліку 471 дитина. Близько 40% дітей зазначеної категорії потребують систематичного реабілітаційного лікування.

Джерело: Управління у справах преси та інформації ХОДА

Читати