ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Фінанси під контролем

На Херсонщині СБУ ліквідувала конвертаційний центр

13.10.2011

Понад 30 підприємств Херсонщини користувались послугами так званого «конвертаційного центру», який впродовж 2010-2011 років здійснював незаконні фінансові операції з легалізації коштів, отриманих у протиправний спосіб.

Служба безпеки України на Херсонщині виявила та припинила протиправну діяльність місцевого приватного підприємця, який запровадив незаконну схему отримання фінансових ресурсів за допомогою фіктивних суб"єктів підприємницької діяльності. Про це повідомляє прес-центр СБ України.
Як встановили співробітники СБУ, за такі послуги клієнти сплачували підприємцю від 5% до 8 % від суми фінансових оборудок.

Протягом тільки першого півріччя цього року через розрахункові рахунки «конвертаційного центру» пройшло понад 180 млн грн. Ці кошти було знято через банк готівкою і переведено в тіньовий обіг.

У результаті спецоперації організатора конвертаційного центру було затримано співробітниками СБУ під час чергової акції з конвертації.
За результатами проведеного фахівцями ДПА аналізу вилученої фінансової документації, сума економічних збитків завданих інтересам держави у вигляді недоотриманого податку на додану вартість становить 7,7 млн грн.

Слідчим відділом УСБУ в Херсонській області стосовно приватного підприємця порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Джерело: Прес-служба ХОДА

Читати