ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Історія міста

В Херсоні будуть цікаві екскурсії

29.05.2012

Розроблялися екскурсії силами Центру живої історії «Олешшя», Херсонським обласним краєзнавчим музеєм та Херсонською торгово-промисловою палатою. Презентував новинки засновник та ідейний натхненник Центру живої історії «Олешшя» Павло Білецький.

Маршрут «Херсон: оглядова екскурсія» буде містити в собі 16 туристичних об’єктів. Тривалість екскурсії 3-3,5 години та довжина – близько 17 км. У маршрут також включена 20-хвилинна прогулянка на катері.

Маршрут «Херсон – Потемкинский град» починається від Московських воріт, охоплює Єкатерининський собор, Очаківські ворота, будинок Арсеналу, пам"ятник першим корабелам – всього 14 зупинок. До того ж екскурсоводи обіцяють показати один не збережений пам’ятник історії – колишній будиночок Катерини ІІ, у якому вона любила зупинятися, коли заїжджала до нас. Зараз на цьому місці лише фундамент, але маса цікавих фактів як і раніше зберігаються в історії міста. Загальний час екскурсії – 3 години, з них півгодини відведене на прогулянки по воді. Відстань маршруту – 31 км. Родзинкою цієї подорожі є фінальна трапеза зі страв по рецептах XVIII століття.

До Дня міста буде презентовано ще два маршрути по Херсону. Робоча їх назва: «Херсон – місто військової слави» і «Херсон духовний», в яких будуть відображені й козацьке життя, і події Великої Вітчизняної війни, і духовне життя Херсона, де уживаються люди різних національностей та віросповідання.
Відповідаючи на запитання, заступник міського голови підкреслив: усі об"єкти, що входять до плану маршрутів, будуть виглядати гідно, у тому числі й силами школярів Херсона, які виявили готовність взяти під своє піклування історичні об"єкти нашого міста.

Джерело: Управління громадських зв"язків Херсонської міської ради

Читати