ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Депутатьські ініціативи

Екологи заявляють, що законопроект Ю.Мірошниченка – загроза державі

23.10.2012

«Народні депутати, які проголосували на підтримку законопроекту Мірошниченка, або зовсім не розуміють, що роблять, або ж свідомо зраджують Україну, ставлячи їй такий вирок, - пояснює Ярослав Мовчан, Голова Національного екологічного центру України. – Запропонований механізм вилучення та передачі земель природно-заповідного фонду без участі природоохоронних органів знищить рештки заповідних земель, яких і так наполовину менше, ніж потрібно для здорового життя українців».
«Цей закон суперечить вимогам екобезпеки, як одного з основних принципів земельного законодавства [2], та порушує встановлене статтею 50 Конституції України право громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля», - переконаний Ярослав.
"В Україні дефіцит води з кожним роком стає все гострішим: пересихають річки та луки, зникає вода в криницях. В такій ситуації влада, здавалося б, мала приймати заходів для підтримки екологічного балансу. Та куди там! – додає Сергій Шапаренко, Голова Ради ЕкГ “Печеніги”, - Наші можновладці, мабуть, живуть в паралельному світі: втілена в законах народного депутата Мірошниченка адмінрефома спрямована на фактичне знищення екологічного контролю. Можна, звісно, забудувати і заповідні ділянки, і прибережні, і лісові. Але кому вони будуть потрібними, коли стануть пустельними?"
Не менш небезпечним громадські експерти вважають проект Міненерго про спрощення надання землі для нафтових і газових свердловин [3]. Цей проект легковажно пропонує, щоб місця розташування нафтових і газових свердловин, розташованих на особливо цінних землях, погоджували обласні ради замість Верховної, а затверджував не Кабмін, а облдержадміністрація, яка більше керується інтересами своїх регіонів, аніж народу в цілому.
Учасники прес-конференції закликали народних обранців відхилити цей законопроект та зняти його з розгляду.

Джерело: Портал "Громадський простір"

Читати