ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Національний парк

Розроблено проект національного природного парку «Кам’янська січ»

06.02.2014

Вчені Херсонського державного університету пропонують створити національний природній парк на території п"яти сільських рад Бериславського району, де у 1709-1711 та 1730-1734 роках знаходилася Кам"янська Січ.

Флора проектованого національного природного парку налічуватиме 582 види судинних рослин, серед них 52 раритетних видів», - відзначив завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету.

До того ж, за його словами, парк матиме й історико-культурну цінність. Адже, окрім того, що на його території у ХVІІІ столітті була розташована Кам"янська Січ, тут і досі знаходяться залишки близько 150 курганів, стародавніх поселень, давніх маєтків та старовинних монастирів (Бірюков монастир, Свято-Покровська церква). Члени координаційної ради одноголосно схвалити звіт з науково-дослідної роботи «Розробка наукового обґрунтування створення національного природного парку «Кам"янська січ».

Заступник голови облдержадміністрації Михайло Мельник доручив Головному управлінню Держземагенства в області в термін до 21 лютого 2014 року надати Херсонському Державному університету перелік власників та користувачів земельних ділянок, які пропонується включити до території майбутнього національного природного парку «Кам"янська січ». А Херсонському державному університету з урахуванням інформації про власників та користувачів земельних ділянок, які пропонується включити до території майбутнього національного природного парку «Кам"янська січ», наданої Головним управлінням Держземагенства в області, в термін до 01 квітня 2014 року підготувати пропозиції щодо меж та зонування парку.

Джерело: Відділ взаємодії зі ЗМІ Херсонської обласної державної адміністрації

Читати