ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Електронне врядування

Е- урядування на основі суспільного замовлення. Херсон буде першим?

26.03.2015

Електронне врядування, тобто впровадження сучасних інформаційних технологій в усі сфери спілкування та взаємодії влади з суспільством, має бути впроваджене з урахуванням суспільного запиту.

Такі висновки зробили автори соціологічного дослідження, присвяченого вивченню питання розвитку е-урядування в м. Херсоні. В рамках дослідження було проведено опитування 60 експертів з представників бізнесу, влади, громадськості, науки.

Дослідження підтвердило гіпотези про високу затребуваність всіх форм електронного врядування, як з боку громади, так і влади. Оцінки, які були виставлені по відношенню до сучасного стану е-урядування, виявили розбіжність сприйняття одних і тих самих реалій владою і суспільством. Представники влади впевнені в досить високій якості послуг, які вони надають.

В той же час, оцінки суспільства суттєво нижчі. При обговорені питань впровадження е-урядування в м. Херсоні, яке відбулося в рамках презентації-круглого столу громадської організації "Розвиток", було досягнуто розуміння важливості формування плідного партнерства для розвитку е-урядування, в т.ч. на основі суспільного замовлення. Г. Парфьонова

Читати