ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Теплі» кредити

У Херсоні ОСББ можуть отримати компенсацію 60% витрат на утеплення

20.08.2016

У місті Херсон запрацювала міська програма додаткового відшкодування 20% суми «теплих» кредитів, залучених ОСББ. На її реалізацію у 2016 році міська рада виділила 200 тис. гривень.

Мешканці багатоповерхівок, об"єднавшись в ОСББ, зможуть залучити кошти на проведення енергоефективних заходів та отримати відшкодування більше половини своїх витрат, а саме: 40% - з державного бюджету та 20% - з міського.

Фактично, ОСББ міста Херсону, які стануть учасниками програми, зможуть значно дешевше звичайної ринкової ціни придбати різні енергоефективні матеріали та обладнання для утеплення своїх багатоповерхівок. Це вузли обліку води та тепла, регулятори теплового потоку за погодними умовами, вікна з енергозберігаючим склом та матеріали для модернізації систем освітлення у місцях загального користування тощо.

Подвійну фінансову допомогу на утеплення і від Уряду, і від місцевої влади, вже можуть отримати ОСББ у багатьох містах, наприклад, у Києві, Львові, Луцьку, Вінниці, Житомирі, Кременчуці, Одесі.

Довідково:

За умовами Урядової програми з енергоефективності ОСББ та ЖБК отримують з держбюджету безповоротну фінансову допомогу у розмірі 40% від суми залученого «теплого» кредиту. Якщо ж у складі ОСББ є субсидіанти, то таке ОСББ отримає більшу частку відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості субсидіантів у багатоповерхівці.

На сьогодні в Україні прийнято 184 місцеві програми здешевлення «теплих» кредитів для населення та ОСББ.

Читати