ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

ООН

Організації Об"єднаних Націй виповнилося 71 рік

24.10.2016

Україна є однією з держав-засновниць ООН, яка заснована, як глобальна міжнародна організація 24 жовтня 1945 на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об"єднаних Націй.

Декларованою метою діяльності організації є підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу.

Україна як одна з фундаторів ООН, зі свого боку, готова і надалі всіляко сприяти успішності цієї важливої місії.

Зі свого боку організації системи ООН, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН) продовжують відігравати важливу роль в підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, зокрема у таких галузях, як забезпечення сталого розвитку, боротьба з ВІЛ/СНІД, зміцнення ролі місцевих громад, забезпечення енергоефективності, боротьба зі зміною клімату.

Важливим напрямком діяльності ПРООН в Україні є підтримка процесів відновлення та миробудівництва на сході нашої держави. У 2015 р. на цілі проектної діяльності в Україні ПРООН витратило 32 млн. дол. США. Загальна сума допомоги з боку організацій системи ООН в Україні у минулому році, включаючи гуманітарну допомогу, оцінюється в понад 154 млн. дол. США. У 2016 р. організації системи ООН запланували мобілізувати майже 238 млн. дол. США на цілі проектної діяльності в Україні, підтримки відновлення на сході держави.

Читати