ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Дeнь Землі

Свято Землі руками херсонської молоді та науковців

25.05.2018

Уже другий рік в ХДУ проводять святкування всесвітнього Дня Землі за участю великої кількості школярів міста. За закликом викладачів та студентів природничих факультетів ХДУ – кафедр хімії та екології, школярі, як подарунок Біосфері у захисті родючих ґрунтів від отруєння солями важких металів, вилучають із побутових викидів локальні джерела електричного струму (батарейки). Їх поміщають у пластикові 5-ти літрові бутилі з-під питної води, які герметично закриваються. В одному такому контейнері міститься 450 батарейок. Цього достатньо для отруєння одного гектара землі.

 

Earth-Day Kherson
Earth-Day Kherson

В цьому році у екологічному заході взяли участь 26 шкіл міста. Вилучені ними батарейки могли незворотньо отруїти більше 100 гектарів родючої землі Херсонщини. Найбільш активними були ЗОШ № 30, Гімназія № 1, ЗОШ №50, ЗОШ №57 та інші. Всі колективи шкіл нагороджені грамотами міського відділу освіти. Учасників екологічної акції вітав ректор ХДУ, народний депутат України, професор Співаковський О. В., професори факультету Біології, географії та екології Пилипенко І.О. та Мойсієнко І.І., представник громадської організації «Українська єдність».

 

Earth-Day Kherson
Earth-Day Kherson

Школярів міста вітала своєю піснею народна артистка України Лелеко Н.В.. Кожен учасник команди школи одержав буклет з інформацією про природу батарейок та приз. В основному спонсорами призів були ті , хто захищав нашу землю від захвата загарбниками – Громадська організація воїнів АТО «Українська єдність» (голова Кравець І.А.). Разом з друзями з фірми «Карандаш» та при фінансовій допомозі в.о. Голови правління ПрАТ "Херсонський КХП" Тихова Д.В. були придбані рюкзак, учбові глобуси, ручки, олівці, фломастери, блокноти, а також книжки «Інтелектуальні ігри». Вони допоможуть учасникам свята стати ще більш освіченими громадянами України. Ми дуже вдячні спонсорам за допомогу в організації свята.

С. Волкова, голова науково – екологічної ради при ХДУ, доцент кафедри органічної та біологічної хімії 

Травень 2018 р.

Читати