ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Хресна хода

Чудотворна ікона Херсона

30.05.2018

30 травня 2018 р. відбулась хресна хода вулицями міста з Касперовською іконою Божої Матері. Хода відбулась від Свято-Духівського Кафедрального Собору до церкви Всіх Святих.
Кожного року на свято Трійці до Херсону привозять чудотворну ікону Касперовської Божої Матері. Ікона перебуває в місті 3 дня, після чого хресною ходою її проводжають до церкви Всіх Святих, звідки ікону везуть до Одеси. Очолив ходу Митрополит Херсонський та Таврійський Іоан. Хода об’єднала священників міста і області.
 

ikona Kherson
ikona Kherson

 

Для проведення хресної ходи було перекрито рух транспорту та ходу супроводжувала патрульна поліція. «Для вільного руху ходи було перекриті вулиці Преображенська, Декабристів та Ушакова» - повідомила старший лейтенант поліції Пасічник Тетяна.

 

ikona Kherson
ikona Kherson
За традицією, представники міської ради приєднались до віруючих, яких цього року було дуже багато. Також в ході взяли участь студенти 1 курсу Херсонського коледжу рибної промисловості, які йшли поруч з хоругвами

А учні недільної школи осипали дорогу іконі пелюстками квітів.

 

ikona Kherson

 

Хресна хода об’єднала жителів міста однією метою -  чистою молитвою перед чудотворною іконою за мир у нашій країні. Дивлячись на це знаєш – Україна існує, доки існують такі люди!

 

Дар'я Котельникова

Травень 2018 р.

Дарія Котєльнікова

Читати