ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

День міста

Херсон відсвяткував 240 років

21.09.2018

Традиційно, у трєтю суботу вересня, херсонці святкують День міста.

Кругла дата не залишилась не поміченою, і на мешканців чекало грандіозне свято.

З 10-ї ранку програму Дня міста відкрили в парку "Херсонська фортеця", біля двох фонтанів. Дитячі колективи, студенти херсонських ВУЗів, молодь міста зробили свято яскравим, як різнобарвна веселка.

Хтось вітав та розважав мешканців міста, а хтось допамагав, як волонтер, на різних святкових локаціях, яких було дуже багато.

Після відкриття, свою роботу почав фестиваль "Дитяче казкове містечко". Волонтери влаштували для маленьких мешканців різні конкурси та квести.

 

den_mista
 

Цього дня, в центрі міста, в парках та скверах - всюди лунала музика і майже на кожному кроці був якийсь фестиваль.

Козацьки розваги, постріли з гармати, пісні та танці подарував захопленим херсонцям справжній український фестиваль "Етно-фест".

Фестиваль "CRAZYans" відкрився біля Лебединого озера, поряд з "Інноваційним парком". Тут, на відмінну від "Етно-феста", панувало майбутнє.

"Метою фестивалю було показати людям, що і як вони можуть робити заради свого майбутнього та нашого міста"-розповіла одна з організаторів. На території, де розташувався фестиваль, діяли точки, на яких люди могли все побачити наочно, та всі бажаючі могли зробити свій невиличкий внесок у покращення нашого міста. А ввечері фестиваль приготував "розумні подарунки" у вигляді лекцій на найрізноманітніші цікаві теми. Завершився фестиваль кіно-сеансом короткометражних фільмів.

 

den_mista

Серце старого міста - вулиця Суворова на цілий день перетворилася на великий ярмарок, зі співами, виставками та веселощами.

Завершує День міста - гала концерт, якого завжди з нетерпінням чекають херсонці. Набережна парку Слави нагадувала великий мурашник. Концерт був яскравий. Херсонські зірки презентували кліп та пісню "Херсон - місто наших мрій", також відбулась прем'єра пісні Єлізавети Волощєнко "Танцює вся країна". Але справжніми зірками вечору були гурт "Скай", співачка Альоша, фіналістка відбору на Євробачення Kazka та гурт Ляпіс-98 із столиці Білорусі - Мінська.

Погана погода не стала нікому перешкодою, навіть злива не стала причиною залишити концерт.

Така атмосфера свята дуже надихає та підіймає настрій. Не дивлячись на проблеми, ми разом святкуємо, адже ми всі одна велика родина.

День міста минув і до наступного Дня міста ми разом можемо зробити дуже багато добрих справ! Щоб впевнено і заслужено сказати собі - "зі святом, любий Херсоне, зі святом, дорогі херсонці!"

Дар'я Котельникова

Читати