ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Нова українська школа

Нова українська школа. Стан та перспективи на Херсонщині

30.03.2018

На Херсонщині створять обласний фонд преміювання учнів і вчителів «Якщо за результатами зовнішнього незалежного оцінювання учень отримає 198-200 балів, то обов"язково матиме суттєву грошову винагороду. Таким чином, ми будемо заохочувати дітей до знань. І вчителі, які виховали цих учнів, отримають премію з новоствореного фонду та будуть представленні Президенту України на звання Заслужений вчитель України» - повідомив Андрій Гордєєв на конференції «Нова українська школа. Стан та перспективи», яка відбулася у Херсонському державному університеті.

На конференції обговорили шляхи впровадження реформи на Херсонщині.

Наталя Біль, директор Херсонської загальноосвітньої школи I-IIступенів №14, акцентувала на важливості залучення молодих фахівців у освітню галузь.

Ірина Мітковська, директор Херсонської спеціалізованої школи №27, поділилася досвідом роботи у реалізації Нової української школи на базі свого навчального закладу. Вони ризикнули, стали «пілотами» і про це аж ніяк не жалкують. «Працювати за новою програмою важко, але цікаво. Ми бачимо багато позитивних змін. В ігровій формі діти опановують не лише нові знання, а й вчаться чути один одного, налагоджують спілкування між собою, комунікують» - наголосила Ірина Мітковська.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати