ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Підготовка лікарів сімейної медицини в Херсоні

В Херсонському державному університеті навчатимуть лікарів

04.06.2018

"На Херсонщині є «кадровий голод», не вистачає вчителів – 1700 працівників, медиків – 1500 осіб, а також архітекторів.» – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Також він розповів на освітянській прес-конференції, що до недавнього часу у Херсонській області не було вищого навчального закладу, який би випускав лікарів: «Ми робили все, щоб виправити цю ситуацію. І ось, нарешті, спільними зусиллями домоглися змін».

Так, відповідно до рішення Ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України від 15 травня 2018 року протокол № 94/2 та наказу МОН України від 15.05.2018 № 666-л «Про ліцензування освітньої діяльності» Херсонському державному університету надано за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 222 «Медицина» з ліцензованим обсягом підготовки – 150 осіб.

«Спеціальність передбачає підготовку лікарів сімейної медицини з отриманням професійної кваліфікації – лікар.

Підготовку студентів буде здійснювати висококваліфікований професорсько-викладацький склад, серед якого доктори та кандидати медичних, фармацевтичних, хімічних наук та фахівці з фізичного виховання та спорту, спеціалісти з фізичної реабілітації», – розповіла в.о. ректора Херсонського державного університету Наталія Тюхтенко.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати