ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Модернізація професійно-технічної освіти

ПТУ області вперше за 30 років отримали нову техніку для практичного навчання

03.09.2018

На Херсонщині триває модернізація професійно-технічної освіти, що дасть змогу підвищити якість навчання студентів.

Для практичних занять придбано та передано сучасні професійним аграрним ліцеям Великолепетихського, Чаплинського та Іванівського районів трактора, культиватор, жниварку, зернозбиральний самохідний комбайн та різноманітні підвісні устаткування.

Директор Чаплинського професійного аграрного ліцею Олена Коваленко висловила слова подяки та наголовила: «Ця підтримка – свідчення небайдужого ставлення до проблем освіти і розуміння непересічної важливості професійно-технічної освіти. Сьогодні в Україні сталася ситуація, коли ринок праці найбільше потребує саме кваліфікованих робітників. Це явище помітне і в великих міста, і в селах, і в райцентрах.

Бізнес готовий платити кваліфікованим працівникам більше, а ніж власникам дипломів другорядних вищих навчальних закладів. І ці процеси, вочевидь, будуть найближчими роками лише зростати та прискорюватися. І ми горді за те, що керівництво області опікується професійно-технічною освітою. Це крок на зустріч молоді, яка бажає освоїти робітничі професії та стати гарними професіоналами своєї справи. Адже майбутнє покоління – це добробут його родини та держави».

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати