ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Полігон для побутових відходів

У Бериславі планують збудувати сміттєсортувальну лінію

01.11.2018

Винести полігон твердих побутових відходів за межі міста і облаштувати сучасну лінію сортування сміття. Такі амбітні плани поставило перед собою керівництво Берислава.

Міський голова Олександр Шаповалов не приховує, що він дуже сподівався на будівництво давно і неодноразово анонсованого сміттєпереробного підприємства у Новій Каховці. А оскільки за більш ніж п"ять років сусіди аж ніяк не просунулись у даному питанні, бериславцям довелося думати як самим вирішувати сміттєву проблему.

— Для цього мій заступник побував у різних регіонах України, щоб вивчити їх досвід: у Кременчузі і Дніпрі він побачив як працює сучасне обладнання для пресування відходів з пластику і подрібнення скла. А в 12-тисячному місті Іллінці Вінницької області — такому ж за кількістю населення як Берислав — побував на успішно діючій новій сміттєсортувальній лінії. Таку ж хочемо збудувати й ми, — зазначив Олександр Шаповалов.

Нині міськрада займається розробкою проектно-кошторисної документації, яку планують завершити до березня. Потім цей проект чиновники хочуть подати до Державного фонду регіонального розвитку.

Орієнтовна вартість будівництва такої лінії — біля 7 млн. грн. Це половина річного бюджету Берислава, тож, звісно, ми не зможемо самотужки його профінансувати. Тому сподіваємося на підтримку держави.

Будівництво сміттєсортувальної станції дозволить покращити екологію в нашому районі. Також вона зможе приймати сміття з навколишніх населених пунктів, яким не доведеться витрачати великі кошти на облаштування власних полігонів для побутових відходів.

Джерело: газетa „Новий день”

Читати