ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Енергоефективність

Херсонське ОСББ відібрали для тестування процедур державного Фонду енергоефективності

22.01.2019

ОСББ «Садова, 9» з міста Херсона – серед 15-ти українських ОСББ, які відібрані для тестування процедур державного Фонду енергоефективності.

18 січня голови 15-ти ОСББ, які починають тестувати процедури Фонду енергоефективності — весь шлях від подачі заявки до отримання відшкодування – збиралися у Києві на нараду для отримання докладного інструктажу перед стартом цього шляху.

У цьому проекті південь України представляють ОСББ з Херсона і Одеси. Зараз учасники проекту працюють з енергоаудиторами, виконується обстеження технічного стану будинків.

Сама ідея Фонду передбачає отримання грантів для енергомодернізації житлових будинків представниками ОСББ як юридичними особами зі значним відшкодуванням цих витрат. Це дозволить мешканцям будинків зробити своє житло більш енергоефективним, теплим, модернізованим, затишним і при цьому заощаджувати кошти.

15 перших ОСББ тестуватимуть ці процедури, перш ніж Фонд запрацює на повну силу, зі стартом роботи Дирекції Фонду.

Довідка. Херсонське об’єднання співвласників багатоквартирного будинку ОСББ «Садова, 9», розташоване у Корабельному районі міста. Це ОСББ отримає фінансування на впровадження комплексних енергоефективних заходів. Як передбачається, 50 % витрат будуть компенсовані з Фонду енергоефективності, 20 % - за рахунок «Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ».

Важливо, що будуть профінансовані саме комплексні енергоефективні заходи, що можна вважати революційними змінами у сфері енергоефективності, бо раніше підтримка від державних і донорських організацій надавалася здебільшого для проведення «точкових» заходів, які лише частково зменшували енерговтрати у будинках і не призводили до істотної економії ресурсів.

Джерело: Херсонська міська рада

Читати