ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Фасилітований діалог

Діалог для порозуміння, чи будемо горло драти?

04.03.2019

Українське суспільство переживає кризовий стан взаємовідносин. Представники влади не хочуть враховувати думку громадськості, релігійні концесії, що вірують в одного Бога, не можуть його поділити, батьки, іноді, не розуміють прагнення своїх дітей, сусіди не завжди можуть знайти спільну мову...

Але такі проблеми не тільки в нас, і людство постійно напрацьовує і використовує нові форми  спілкування  для порозуміння. І ті, хто використовують ці практики, значно покращують своє життя.

28 лютого, в  херсонському Центрі розвитку місцевого самоврядування, відбувся семінар «Фасилітований діалог як інструмент вирішення конфліктів».  Фасилітація – це організація в якійсь спільноті процесу колективного розв'язання проблем. Керує цим процесом підготовлений фасилітатор.  (ведучий, комунікатор). Учасникам заходу, серед яких були представники різних соціальних груп, презентували  підходи щодо запровадження діалогу, як інструменту врегулювання конфліктів, які виникають в громадах з різних питань. 

Учасники проекту  «Розбудова спільноти діалогу», ініційованого Інститутом миру і порозуміння (ГО «ІМіП»), які брали в ньому участь від Херсонщини, особисто поділилися своїм досвідом фасилітації задля вирішення проблемних ситуацій.

Покоління порозумілись

facilitation1

Юлія Ємець, представник громадськості м. Берислав, поділилася досвідом вирішення проблемної ситуації, яка виникла у місті в зв’язку з проведенням  декомунізації, знищенням пам’ятників періоду Радянського Союзу.

Знищення будь-чого це завжди процес болісний, бо він зачіпає різні погляди на життєустрій. Питання  стало таке: що робити зі стелою, яка присвячена події, коли вперше в Бериславі було піднято червоний прапор радянської влади? З одного боку представники старшого покоління були категорично проти її зруйнування, бо це події їх молодості, приємних спогадів. Молодь в силу свого нігілізму, прагнення до нового і сучасного були категорично за.  Представники влади, які як правило фінансують ті чи інші заходи, з огляду браку коштів, хотіли б залишити все як є.

Щоб знайти рішення, яке б задовольнило всі сторони, група громадськості, яка оволоділа прийомами вирішення конфліктів, в особистих зустрічах, просто по-людські поспілкувалася з мешканцями, розпитали про їхні потреби, поцікавилася їхніми пропозиціями. Через місяць роботи, коли були призначені  громадські слухання по цьому питанню, громада прийшла не звинуватити один одного в нерозумінні, а люди прийшли з пропозиціями, як вони бачать облаштування цього простору. Мало того, багато хто запропонував свою допомогу в реалізації проекту. 

Було знайдено рішення, яке враховувало потреби кожної групи. Вирішили стелу залишити, відремонтувати її, впорядкувати паркову зону. Цей простір запропонували зробити, так би мовити, історичним зрізом розвитку міста Берислава. До стели додали інші майданчики, які символізують певні етапи розвитку міста. Крім того, що різні сторони конфлікту налагодили між собою стосунки, працюючи разом над реалізацією проекту, хтось красив, хтось прибирав сміття, саджав дерева, мешканці відчули, що від них залежить стан справ, вони можуть впливати на напрямок розвитку  міста.

Троє в човні і полагоджений дах

facilitation1

Представник ГО «Нові горизонти» Євгеній Гладкий розповів про вирішення проблеми стану комунальних будинків м. Брилівка Виноградівської ОТГ. Сторонами  конфлікту стали мешканці будинків, в яких вже роками тече дах, комунальне підприємство, що опікується цими будинками і , звичайно, сільська рада. До започаткування діалогу між всіма зацікавленими сторонами, конструктив не знаходився, кожен гнув свою лінію. Мешканці вимагали грошей від влади і комунального підприємства, підприємство казало, що воно не може бути збитковим і існує тільки за рахунок сплати коштів мешканцями, а влада аргументувала тим, що на балансі ОТГ є і школи, і будинки культури, і інші заклади, які  теж потребують чималих вкладень, а бюджет, звісно, не резиновий.

Діалогова група ГО «Нові горизонти» в рамках проекту провела попередні зустрічі з головою Виноградівської ОТГ Сергієм Шматенко, керівником комунального підприємства «Технік» та мешканцями багатоквартирних будинків. Сфокусувалися на одному проблемному будинку. Під час спілкування з усіма мешканцями будинку, було проведено анкетування по наболілим питанням, а також було запропоновано дати відповідь про своє бачення вирішення проблеми. Мешканці визначилися з своїми представниками до спільного діалогу, яким вони цілком довіряли. Вони разом з комунальним підприємством зробили проектний розрахунок потрібної суми грошей на ремонт даху. І виявилося,  що якщо частину грошей надасть сільрада, то сума, яку треба додати мешканцям цілком підйомна. Голова ОТГ СергійШматенко, проаналізувавши фінансовий стан ОТГ, разом з депутатами, зголосилися надати кошти на умовах співфінансування і допомогти мешканцям матеріалами. Комунальне підприємство також буде задіяно в ремонті.

І як сказав голова ОТГ СергійШматенко, який до речі, був присутній на заході, в цьому році планується відремонтувати два, в найкращому випадку, три будинки. Але початок буде закладено. Так, використовуючи механізм фасилітованого діалогу, вдалося знайти точки дотику різних зацікавлених сторін. Кожен взяв на себе певні зобов’язання, почув аргументи іншої сторони і як результат – проблема почала вирішуватися спільними зусиллями. Сторони з протиборців перетворилися на команду, яка пливе в одному човні.

Принципи діалогу в Статуті громади.

facilitation1

А ось Альона  Ращупкіна, керівник КП «Центр соціальних послуг» Чаплинської ОТГ, розповіла про використання діалогу, як превентивної міри по упередженню конфліктів.

Чаплинська ОТГ приймала участь в проекті   «Розбудова інфраструктури миру в Україні», який реалізовувався за підтримки Міністерства з міжнародного розвитку уряду Великої Британії.  В ОТГ було проведено навчання для викладачів, соціальних працівників, інших робітників, які по роду своєї діяльності спілкуються з мешканцями по вирішенню конфліктів, механізму діалогів, попередження булінгу (цькування дітей в школі). Викладачі шкіл ці знання одразу ж застосували в роботі з дітьми та членами колективу. Вдалося вирішити болючі конфлікти серед учнів (подробиці конфлікту з зрозумілих причин не повідомлялися). Відомо, що конфлікт вдалося не просто розв’язати, але його сторони стали друзями, батьки стали тісно спілкуватися з вчителями.

Але представники Чаплинської ОТГ, не зупинилися на навчанні персоналу, вони вирішили системно підійти до використання принципу діалогу в своїй громаді. Було створено групу з двох представників громади і одного представника виконкому сільської ради. Ця група розглядає усі конфліктні моменти, які виникають у громаді,  влада завжди отримує зворотній зв'язок з громадою, вони в курсі тих болючих проблем, які турбують мешканців. Мешканці в свою чергу розуміють ті чи інші вчинки влади, бо вона доносить сенс своїх дій. Може і не все виходить ідеально, але ж головне, що сторони намагаються чути одна одну.  Мало того, на даний час  Чаплинська ОТГ працює над розробкою Статуту громади і в цей документ буде внесено положення  про вирішення спірних питань за допомогою поміркованого діалогу, принципи якого будуть чітко прописані. І не залежно від того, хто прийде до влади, дії будуть регламентовані і зрозумілі для всіх.

facilitation1

Людина істота соціальна. Тому кожному важливо бути почутим, потрібним і оціненим суспільством. Знаходити  порозуміння в справах розвитку громади важливо всім   мешканцям міста, села чи ОТГ, бо таким чином вони розбудовують свій життєвий простір на свій розсуд і за своїми потребами. Чиновники, якщо розуміють, що їх дії знаходять підтримку населення, почувають себе потрібними суспільству. Кожному приємно відчувати, що люди вдячні за твої справи.

Цивілізованість починається там , де  люди починають вести діалог про найгостріші проблеми, а не озброюються лайкою та образами. Від добрих  домовленостей завжди виграють всі сторони.

Діалог для порозуміння крокує Херсонщиною. 

Тетяна Ваніна

Читати