ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Форум “Добро DIY”

Молодь діє для добра

26.03.2019

21 березня до Херсону завітало багато молоді. В отелі “Оптіма”, мережі Рейкарц, відбувся форум “Добро DIY”. Спеціально для молоді з Херсонських та Миколаївських ОТГ (об’єднання територіальних громад) програма ДОБРЕ влаштувала 2-дневий форум, де молодь могла перейняти успішний досвід реалізації проектів в ОТГ у своїх однолітків.

dobro_diy1
Відкриття форуму

Участь взяла молодь з 8 ОТГ: Арбузинської, Вознесенської, Шевченківської, Бузької, Станіславської, Тавричанської, Новорайської та Великокопанівської громад-партнерів.
Реєструвалось близько 50 людей, але обрали 32. Обирали, радячись з головами ОТГ, від якої реєструвались учасники. Взяти участь змогли лише зацікавлені та активні.
Відкрили форум ГО “Нова генерація” та БФ “Ласка”, які розповіли про можливості розвитку ОТГ, завдяки громадським організаціям.

 

dobro_diy2
Анна Ганжул, представник благодійного фонду “Ласка”

Під час форуму учасники дізнались про успішні проекти розвитку ОТГ.
Андрій Крвченко, з Прибужанської ОТГ, розповів про досвід реалізації молодіжного проекту та майданчиків і змагань з воркауту.
 
Віктор Сікаленко з Галицинівської ОТГ, мотиваційний спікер та один з молодих політиків в раді ОТГ розповів, як важливо бути активними та приймати участь в розвитку.
Марина Чепура, з Музиківської ОТГ, розповіла про досвід реалізації молодіжного проекту в громаді, а її подруга Марина Гажур про креативні проекти.

 

dobro_diy3
Марина Гажур, Музиківська ОТГ

Після невеликого відпочинку з молоддю працював тренер Тарас Репицький, з яким учасники проаналізували потреби молоді та дізнались про SWOT- аналіз,.

 

dobro_diy3
Учасники форуму  роблять SWOT аналіз

Після тривалої розумової праці учасників чекала дискусія на тему просування доброчесності в громаді та майстер-клас про те, як робити гарні відео, маючи лише смартфон. На другий день учасники вчились використовувати набуті знання після чого натхненні поїхали додому застосовувати набуті навички для розвитку ОТГ. З давніх часів саме молодь жадала змін. Сподіваємось, що саме це молоде покоління змінить нашу країну на краще та посприяє розвитку не лише міст а й областей.

Дар'я Котєльнікова

Читати