ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Збереження екосистеми

Пожежи знищують екосистему херсонських плавнів, а влада обговорює заходи

29.03.2019

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан зустрівся з представниками громадських організацій, що опікуються питаннями збереження екосистеми Херсонщини.

Вадим Чабан разом із присутніми на заході співробітниками поліції, ДСНС та лісового господарства розповів представникам громадськості про профілактичні заходи, що проводяться в області для попередження виникнення пожеж у весняно-літній період в природних екосистемах.

В ході зустрічі, заступник голови ОДА зазначив, що у період високого рівня пожежної небезпеки здійснюється авіаційне патрулювання лісових масивів.

«Наразі готуються матеріали щодо нанесених збитків пожежами очеретяних заростей, для відкриття кримінального провадження Головним управлінням Національної поліції України в Херсонській області», - резюмував Вадим Чабан.

Учасники зустрічі повідомили, що для своєчасного виявлення пожеж на території національного природного парку «Нижньодніпровський» та в лісомисливських господарствах області ведеться спостереження з 26 спеціальних веж, 7 з яких оснащені відеоспостереженням. Також 5 груп лісової охорони проводять наземне патрулювання згідно із затвердженими маршрутами.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати